Dnes ráno som na nu dostal chuť. Viem ze tak ako ja ju
nevarievate, tak Vám priblížim môj postup, ktorý je tradičný vo francuzskej
kuchyni. Skúste, určite nebudete ľutovať. Začneme netradične. Kastrólik
naplníme vodou tak cca 3 až 4 cm a privedieme k miernemu varu. Mierny var
budeme udržiavať po celu dobu varenia. A uz mame cas pripraviť si vajíčka.
Pekne ich všetky vysáľame. Potom ich pecedime cez sito a tu sa nám ukáže ako
dobre sme ich vymixovali. Sito nám ich zbaví z vlaknitych kúskov. Do vajíčok
pridáme smotanu. Na jedno vajíčko dve polievkové lyžice a maslo. Na dva vajíčka
cca jednu polievkovú lyžicu. Všetko pekne šľaháme a uz položíme na nás
kastrólik s mierne vriacou vodou. Voda by mala sotva vrieť. Za stáleho miesenia metličkou prídeme ku konzistencii, pripominajucej jogurt, hustejší jogurt. A je
hotová. Naservírujeme na tanier alebo do misky. Ona nám este trosku zhustne
sama. Podla chuti môžte dosoliť a okoreniť. Tradične by sa ale nemala. Prajem
Vám dobru chuť.
Maros, nejde mi otvorit tvoj najnovsi prispevok a tak pisem sem - na mojom blogu ta caka male prekvapko, citaj moj posledny prispevok.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Dana,
OdstrániťDakujem za oenenie, som rad ze si ma spomenula. Uvidime aky to bude mat efekt. Budem rad za kazde komentare, stale je co zlepsovat. Sak to poznas. Drz sa.