nedeľa 29. januára 2012

Risotto Parmigiano



Mam tu pre Vás klasiku. Taliansku klasiku. Zoznámim Vás s nou. Poďte.
Pripravíme si vývar. Ten co som sem bol nedávno pridal. Nie kocky. Tie použivať nebudeme. V Taliansku toto rizoto varia z Arborio, Carnarolli alebo Vialone Nano, skúste nájsť v obchode jednu z týchto. A nebojte sa ze Vám s nej ostane, este popridávam viac receptov rizota. Aj ked je úplne iné ako to nase. Zacnime teda variť. Cibuľku si nekrájame na menšie kocky, do kastrólika alebo vyššieho hrnca, taký ako je na obrázku, dáme speniť maslo a do neho hodíme cibuľku, chvilu restujeme a pridáme ryžu. Nemusíme ju umývať, ten škrob co obsahuje sa nám hodí. Za stáleho miešania, co Talianske rizoto doslova vyžaduje, trosku orestujeme a pridáme víno. Ked vyprchá alkohol, pridáme vývar, tak aby nám zakryl ryžu. A miešame. Ked sa odparí, prilejeme znovu vývar a toto opakujeme ak kým ryža nie je all dente, časovo cca 20minut. Ked je ryža hotová, pridáme parmezán a maslo. Nase rizoto by sa týmto krokom malo zmeniť na krem. Uz by mala byt cítiť chuť nášho rizota. Pred podávaním dosolíme pokiaľ treba. To je všetko. Prajem Vám prijemne zoznamovanie sa s rissoto parmigiano!

3 komentáre:

  1. No idem skúšať, kupila som hrudu pecorina, moze byť nie? nebude to parmigiano,ale pecorigano :D
    uz sa tesííím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jasne, no potém daj vediet. A neprezen to s vinom ako posledne

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť