piatok 20. januára 2012

Thai Chicken Satay






Ako som bol už písal, tieto prsíčka sa mi dostali do rúk po tom, ako som vykostil kura na slepačiu polievočku. Robil som to deň pred varením, takže som mal čas si to pripraviť. Poviem Vám ingrediencie. Na marinádu som použil, na dva prsia cca 70ml sójovej omáčky, vodu, jednu limetku, cesnak, jarnú cibuľku, zázvor a chilli.
Do misky nakrájame prsia na pásiky, ani hrubé ani tenké, také akurát. Pridáme sójovú omáčku, šťavu z limetky, približne dve polievkové lyžice, na malé kocky nakrájané dva stúčiky cesnaku, nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor, tiež dve lyžice; jednu lyžicu nakrájaného chilli a vodu, tiež dve lyžice. Premiešame a marínujeme do rána.
Ako prílohu som zvolil basmatti ryžu. Mäso po naservírovaní na tanier polejeme marinádou. Nech Vám chutí!

3 komentáre:

  1. Serva Majdo, nuz konstatujem, že Tvoje kulinarske dielka vyzeraju uzasne, predpokladam ze tak aj chutia. Ale nie su to primale porcie? ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. velmi ma potesi kazdy nazor. ono, ja vam kludne naberiem aj viac. ;-)

      Odstrániť
  2. perfektne fotky aj perfektne jedlo!

    ,...crta sa mi tu dalsi skvely blog!
    vela stastia!

    OdpovedaťOdstrániť