pondelok 23. januára 2012

Spaghetti con pomodoro e gamberetti per colpa del Chianti



 Ja viem. Ten názov je dlhy. Špagety sú ale neskutočne dobre, pretože, je v nich chianti, moje najobľúbenejšie víno a krevety. Svetová kombinacia. Plus paradajky, tam nie je o čom diskutovať. Základom bude cesnak. Roztlačíme ho nožom, a dáme speniť na panvicu s olivovym olejom. Po orestovani nám olej nasiakne chuťou cesnaku môžeme pridať čerstvé krevety a restujeme. Stavu z hlavičiek kreviet vytlačíme na panvicu. Znie to zle, ale prave tam sa nachádza stava. Hlavičky môžme na chvilu vložiť na panvicu a restovat. Este všetko chvilu restujeme, ked sú krevety urobené, vytiahneme cesnak a hlavičky a pridáme trochu vina. Počkáme na vyparenie alkoholu a pridáme paradajky. Tie si vopred oparíme a nakrájame na kúsky. Osolíme a okoreníme. Dáme všetkému cas nech sa chuťe spoja. Nakoniec troskou masla zahustíme. Do panvice pridáme špagety priamo z hrnca v ktorom sa varili, ked sa nám dostane trocha vody zo špagiet do panvice to nevadí. Premiešame a servírujeme. Strúhaný parmezán a lístky bazalky nič nepokazia. Prajem dobru chuť!

2 komentáre:

  1. Cau Maros! Tak som dnes na obed išla robit tuto fantastikus vec. Aj chianti som si otvorila. V prvej tretine som zistila, že mi chýba najdôlezitejsia ingrediencia-krevety-:D no co uz, supla som tam namieto nich chilli papričku a navrch rozmrvila hrudu pecorina. zvysok vína som naliala do seba a teraz uz len odfukujem! parádne jedlo clovece :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem Eli, som rad ze Ti chutilo. To je moja odmena za hedlo, ked chuti! Cool!

    OdpovedaťOdstrániť